Praat hier met juristen en adviseurs van de Woonbond

Loop binnen voor een gesprek met de deskundigen en juristen van de Woonbond, die je misschien al weleens hebt gesproken via de Huurderslijn. Maak vandaag live kennis met juristen en adviseurs van de Woonbond. Stel al je vragen over bijvoorbeeld de huurverhoging, servicekosten, onderhoud van je woning, sloopplannen, burenoverlast of over neem je energierekening of huurcontract voor een objectieve blik.

Kortom, stel al je vragen op dit Huurders Kennisfestival!

  • Meldpunt Huuralarm: betaalbaarheid: Is uw huur te hoog of hebt u moeite een woning te vinden? Laat het ons vandaag weten!
  • Meldpunt Jongeren & Starters: Het is steeds moeilijker om een geschikte en betaalbare woning of kamer te vinden. Als je al iets kan bemachtigen, is het vaak duur, tijdelijk of wordt het geplaagd door huisjesmelkerij. De Woonbond wil met jongeren deze problemen aankaarten en zich inzetten voor oplossingen.
  • Meldpunt Energiealarm: Is je woning slecht geïsoleerd? Zit je in de kou of op de tocht? En is je energierekening huizenhoog of juist heel laag omdat je de rekening anders niet kunt betalen? Laat het weten op dit meldpunt.
  • Meldpunt commerciële verhuurders: Huur je van een belegger of particuliere huisbaas? Of zoek je naar een woning van zo’n verhuurder? Deel je ervaringen vandaag met ons!

Dankzij meldingen van huurders en woningzoekenden heeft de Woonbond goed inzicht in de problemen die spelen. Daar spreken we politiek en beleidsmakers op aan. Ook vragen we er aandacht voor via de pers.